Şbt

Okulumuzda 4-5-6-7-8 sınıf düzeylerinde bilgi yarışması düzenledik. Yarışmayı kazanan sınıfımızı tebrik ediyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrecilerimizle Anlamını Bul etkinliği yaptık.

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Okulumuzda 10 Aralık Demokrasi ve İnsan Hakları Haftası kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Tarihimizin istisna şahsiyetlerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal; elde ettiği zaferler, fikirleri ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihinde de saygın bir yer edinmiştir. "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" kapsamında okulumuzda düzenlenen program ile ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i andık.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla yapılan tören ile coşkuyla kutlandı. Törenin yapılmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Kaymakamlığımızın başlatmış olduğu #akyurt7den77yeokuyor projesine Büğdüz İlk ve Ortaokulu öğrencilerinden tam katılım geldi.

Öğle arasında kitap okuyan okul müdürümüz Reşat ASLAN ve öğrencilerimiz güzel görüntüler sergiledi.

Ekm

Okulumuz öğrencilerine yönelik, İlçemiz trafik amirliği tarafından trafik bilgilendirme eğitimi verildi.

Verilen eğitim sonucunda öğrencilerimiz trafik kurallarının önemi konusunda bilgi sahibi oldu.

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimizin doğal afetlerden olan deprem anında nasıl davranmalarını ve ne önlemler almalarını öğretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Bilgilendirme aşamasında  öğrencilerimize önce deprem konusuyla ilgili video izletildi. Ardından öğrencilerimizin öğrendiklerini uygulamalarını sağlamak amacıyla da tatbikat  yapıldı.

Tatbikatta “çök,kapan,tutun” “hayat üçgeni oluşturma” gibi uygulamalar gerçekleştirildi. Doğru olarak bilinen yanlışlar üzerinde duruldu. Sonra da “Okul Tahliye Planı”doğrultusunda öğrencilerin tahliyesi yapıldı. Son olarak toplanma alanlarında son bilgilendirme yapılarak tatbikat sona erdirildi.

Ekm

Yurdumuz düşmanlardan kurtulduktan sonra 13 Ekim 1923 günü İsmet Paşa ve on dört arkadaşı Ankara'nın başkent olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yasa önerisi verdiler. Öneri mecliste oylandı, kabul edildi. Böylece Ankara yeni Türkiye Devleti'nin başkenti oldu.