T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / AKYURT - Büğdüz Ortaokulu

Millî Eğitim Bakanlığından iki yeni mobil uygulama: MEB AJANDA ve E-OKUL ÖĞRETMEN

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız tarafından "MEB AJANDA ve E-OKUL ÖĞRETMEN" isimli iki yeni mobil uygulama öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimizin kullanımına sunulmuştur. Uygulamalar tüm uygulama marketlerinden ücretsiz olarak indirilebilmektedir. 

MEB AJANDA uygulaması Bakanlığımızın diğer mobil, web ve masa üstü sistemleriyle bütünleşik, veri alışverişi yapabilir şekilde hazırlanmıştır.

Öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz bu uygulamayla tüm iş süreçlerini takip edebileceklerdir. Uygulamanın birçok özelliği olan bir dijital takvimi bulunmaktadır. Dijital takvim diğer uygulamalarımızdan beslendiği gibi kullanıcılar tarafından kendi planlamaları doğrultusunda kişiselleştirme özelliği de bulunmaktadır.

MEBBİS'e girişte güvenliği en üst seviyeye çıkarmak için kullanılacak ikinci bir doğrulama sağlayan ve özellikle Covid-19 salgını sürecinde daha yoğun kullanılan "Doğrulama Kodu" MEB Ajanda içinde üretilmektedir.

Bilindiği üzere Covid-19 kapsamında esnek çalışma sürecinde Doküman Yönetim Sistemi, E-Okul ve MEBBİS'in bazı ekranlarına MEB internet hattı dışından girişlerde "Doğrulama Kodu" zorunlu hale getirilmişti.

Ayrıca Kullanıcı deneyimini artırmak için MEB Ajanda içindeki Karekod özelliği ile bilgisayardan MEBBİS'e herhangi bir şifre ya da doğrulama koduna ihtiyaç duymadan giriş özelliği de eklenmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı İş Takvimi, MEB Ajanda'nın dijital takvimine işlenmiş durumdadır. e-Okul ve MEBBİS'teki "Nakil Kabul Günleri, Atama Onay Tarihleri, Hizmet İçi Onay İşlemleri" gibi birçok iş süreçlerinin aksamadan ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için önemli tarihler MEB Ajanda dijital takvimine entegre edilmiştir. Bu sayede takvimli işlerin zamanında yapılmamasından kaynaklanan mağduriyetlerin yaşanmaması hedeflenmektedir.

MEB Ajanda'nın bildirim gönderme özelliğiyle takvime bağlı işlerin günü geldiğinde kullanıcıları hatırlatması ile gecikme yaşanmadan tamamlanması sağlanmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı personelinin kurumsal işlerini daha düzenli hâle getirmek ve iş süreçlerini geciktirmeden tamamlamalarını sağlamak gibi kolaylıklar sunması açısından MEB Ajanda büyük önem taşımaktadır.

 

E-OKUL ÖĞRETMEN, öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerinin kullanacağı bir mobil uygulamadır.

Mobil uygulama, davranış notu, ders notu, sınav tarihi ve öğrenci devamsızlıkları kolay şekilde girilebilmelerini sağlayan bir tasarımda hazırlandı.

Uygulamada, Okullarımızın yüz yüze eğitime başladığında, öğretmenlerimiz tarafından beğeni ile kullanılacağını düşündüğümüz "e-Yoklama" özelliği bulunmaktadır.

Bu özellikle öğretmenler, ders başında mobil cihazları üzerinden kısa sürede elektronik yoklama alabilecekler. Girilen kayıtlar e-Okul sistemine doğrudan kayıt aktarılacağından ayrıca yoklama fişi doldurulmasına gerek kalmayacaktır. Böylece öğretmenlerimizin üzerindeki bürokratik işleri azaltmaya yardımcı olacağız.

Girilen öğrenci devamsızlıkları anlık olarak velilerin kullandığı e-Okul VBS mobil uygulamasına bildirim olarak gönderilecektir. Velilerin öğrencileri hakkında anlık bilgi sahibi olmalarını sağlayarak eğitim sürecine dâhil olmaları konusunda yardımcı olmayı planlıyoruz.

Öğretmenler, mobil uygulama üzerinden öğrencilerin tüm akademik bilgilerini görüntüleyebileceklerdir.

Mobil uygulamayla Bakanlık ve okul yöneticileri tarafından öğretmenlere anlık bildirim gönderme imkânı da sunulmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak ülkemizin en çok kullanılan mobil uygulamalarını yeni teknolojilerle geliştirmeye devam edeceğiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.12.2020 - Güncelleme: 22.12.2020 14:14 - Görüntülenme: 198
  Beğen | 0  kişi beğendi