Büğdüz Ortaokulu

Büğdüz Mahallesi Küme Evleri No53 Akyurt / ANKARA
Vizyon
Büğdüzlü çoçuklarımızın eğitimini gerçekleştirme yolunda teknoloji ve sosyal gelişim alanlarında yeterli donanıma sahip öğrenciler yetiştiren ve Türkiye´nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olmaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitimim Amaçları Doğrultusunda öğrencilerin,velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmış Milli ve Manevi değerlere önem veren topluma uyumlu üretken bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
*2010-2011 Öğretim Yılı Akyurt ilçe tarihinde ilk, Fen Lisesini kazanan öğrenci Aslı ŞANLI okulumuz öğrencisidir. *Okulumuz Beyaz Bayrak sertifikası almıştır. *Okulumz Mavi Gök Yeşil Yaprak sertifikası almıştır.
İLKOKUL : 09:00-14:20 ORTAOKUL: 09:00-15:10 DYK KURS: 15:10-16:50
Ulaşım
Okulumuza Ankara´dan her 5 dakikada bir kalkan Akyurt otobüsleri ile ulaşılabilir. Sabah 08:10´da Gençlik Parkı ile 19 Mayıs Stadyumu arasındaki otobüs duraklarından kalkan Balıkhisar - Büğdüz - Akyurt otobüsleri, okulun hemen önünden geçmektedir. Diğer zamanlardaki Akyurt otobüsleri ve 488-468 nolu ego otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
OKULUMUZ TAŞIMA MERKEZİ KONUMUNDA OLUP ÖĞRENCİLERİMİZ TAŞIMALI EĞİTİM MEVZUATI HÜKÜMLERİNE GÖRE TAŞINMAKTADIR.
Yerleşim Yeri
YENİ BÜYÜK ŞEHİR YASASINDAN ÖNCE KÖY YERLEŞİMİ İKEN YASAL DÜZENLEMEDEN SONRA MAHALLE STATÜSÜNE DÖNÜŞMÜŞTÜR
İl merkezine uzaklık 33 km İlçe merkezine uzaklık 3km´dir.
Sportif Etkinlikler
OKULUMUZDA İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE SPORTİF FAALİYETLER DÜZENLENMEKTE VE YARIŞMALARA KATILIM SAĞLANMAKTADIR
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK BİLİM FUARI BAŞTA OLMAK ÜZERE,E TWİNNİNG GİBİ İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE BİLİMSEL ETKİNLİKLERE KATILIM SAĞLANMAKTADIR