ANKARA / AKYURT - Büğdüz Ortaokulu

Nis

Okulumuz 3.sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri Özge hanımın eşliğinde güzel günün tadını kitap okuyarak çıkardılar. Öğretmenimize farklı öğretim modelleri uygulamalarından dolayı teşekkür ederiz.

Kamu Binalarında Pandemiyle Mücadele Uygulama Rehberi

Ock

Okulunuz bahçesinde Gazi İlkokulu inşaatı çalışmaları yapılmakta olduğundan; öğrencilerin güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması hususunda;  Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ara

Pandemi nedeniyle kültürel aktivitelerden uzak kalan çocuklarmız için ücretsiz tiyatrolar yayınlanmıştır. Verilen linke tıklayarak tiyatroları evinizde güvenle izleyebilirsiniz.

Ara

Okulumuz 1/A Sınıfı Öğrencilerimizde Yerli Malı Haftası Etkinlikleri için Sınıf Öğretmeni Hilal SUN hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

OKULUMUZ TÜRKEYE OKUL HABER PAYLAŞIMIZ SIRALAMASINDA 50.000 OKUL İÇERİSİNDEN 220.SIRAYA

ANKARA İLİNDE İLK 5 TE VE AKYURT İLÇEMİZDE 1. SIRAYA YÜKSELEREK İNTERNETİN ETKİN KULLANIMI VE FAYDALI HABER PAYLAŞIMINDA ÖNCÜ OKULLAR ARASINDA YER ALMAKTADIR.

Ara

Bakanlığımız tarafından okulumuza Teknoloji Atolyesi otobüsü gelerek öğrencilerimiz ile Bilgi ve Eğlence dolu dakikalar geçirilmiştir. Emeği geçen Okul Müdürümüz Alpaslan FAKILI ya Emre ÖZEL hocamıza ve bizleri yalnız bırakmayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

19. Ulusal Fotoğraf Sergisi

1-Serginin Konusu: "Kaybolan Kültür Değerlerimiz".

2-Serginin Organizasyonu: AFSAD " Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği "

3-Konu ve Amaç: AFSAD, ülke fotoğrafına, topluma ve fotoğraf sanatına kalıcı bir katkı sağlamayan fotoğraf yarışmalarına alternatif bir anlayışla uzun yıllar sürdürdüğü; ya ülkenin bir meselesine dikkat çeken ya da ülkenin değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan; fotoğrafçıyı belli kalıplara sokmayan ve şeffaf değerlendirmelerin yolunu açan "ulusal sergi"lerine devam etmenin bugün dünden daha elzem olduğu düşüncesindedir.

KATILIM ÜCRETSİZDİR

Yarışma Takvimi
Online Son Başvuru: 14 Şubat 2021
Elden Son Teslim Tarihi: 26 Şubat 2021
İl Derecelerinin Açıklanması: 8 Mart 2021
İl Ödülleri Ve Sergisi: 2021 Mart
Türkiye Finali Ödülleri Ve Sergisi: 2021 Nisan

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.
Yarışmaya Başvuru İçin Tıklayın.

Ara

Uzaktan Eğitimin Uzatılması ile İlgili MEB Basın Açıklaması bakanlığımız WB sayfasında yayınlandı.

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili Bakanlığımız tarafından bazı düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre;

İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecektir. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacaktır. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecektir.

İller arası hareketliliğin azaltılması amacıyla sadece ortaöğretim öğrencileri, kendi isteklerine bağlı olarak, 28 Aralık 2020 Pazartesi gününe kadar velilerinin okul yönetimine başvurması halinde, öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türünde olması kaydıyla o tarih itibariyle bulundukları illerde sınavlara katılabileceklerdir.

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecektir.

22 Ocak 2021 tarihinden itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacaktır.

25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir.

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır.

Ara

Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 18/12/2020 tarihinde Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları ile resmi yazı yayınlandı.

Yazıda belirtilği üzere;

İlkokul 4 üncü sınıflarda sınav yapılmayacak olup bu sınıflardaki ölçme ve değerlendirmeler,  ilkokul 1, 2 ve 3 üncü sınıflar için belirtilen esaslarla aynı şekilde ve ilkokulun bütün sınıflarında ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecektir.

Öğrencilerin yüz yüze eğitim, canlı ders ve/veya EBA TV takip ve ders etkinliklerine katılımlarına

Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları ile ilgili 18/12/2020 tarihli yazı için TIKLAYINZ...

göre her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati sayısı 2'den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.