Türkiye Cumhuriyeti yabancı kimliğine sahip (yabancı kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan) kişiler,

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla;

Yabancı kimlik numarası, doğum yılı ve HES kodunun geçerli olması gereken gün sayısını yazıp 2023'e SMS yollayarak alabilirler.

ÖRNEK: HES 99999999999 2014 120 (Şeklinde 2023'e SMS gönderilir, gelecek harf ve rakamlardan oluşan SMS sizin HES kodunuzdur.)

Sağlıklı günler.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGELERİ YAYINLANMIŞTIR.

•           Size Özel şifrenizi kimseyle paylaşmayın.

• Yalnızca tanıdığınız kişilerin arkadaşlık isteklerini kabul edin.

• Ebeveynlerinizin, öğretmenlerinizin veya diğer büyüklerinizin görmesini istemediğiniz hiçbir şeyi paylaşmayın.

• Sizi taciz eden veya rahatsız hissettiren mesajlara cevap vermeyin. Gerçekten cevap vermeyi isteseniz bile, siber zorbaların tam olarak istediğinin sizden etkileşim almak olduğunu unutmayın. Kontrolü kaybetmeyin.

• Sizi çevrimdışı bulmak için kullanılabilecek bilgileri yayınlamayın, ebeveyninize ait aracın plakasını içeren bir fotoğraf paylaşmayın, her gün eve giderken kullandığınız yol hakkında ipuçları içerecek bilgiler vermeyin, hiçbir şekilde ev adresinizi paylaşmayın.

• Paylaştığınız fotoğrafların artık yeni teknolojiler sayesinde bozulabileceği ve değiştirilebileceğini unutmayın. O yüzden paylaşacağınız fotoğrafı iyi seçin.

• Gerçek olun.

• Gizlilik ayarları hakkında bilgi edinin, kullandığınız sosyal ağların gizlilik ayarlarını okuyun ve bunları sık sık inceleyin.

• Çevrimiçi olarak söylediğiniz ve yaptığınız her şey dijital ayak iziniz olarak internette ebediyen kalacaktır. Bu yüzden itibarınıza dikkat edin.

• Çevrimiçi olarak hoşunuza gitmeyen veya sizi rahatsız eden bir durumla karşılaşırsanız, bilgisayarınızı kapatın ve bir yetişkine anlatın.

• Arkadaşlarınızın kişisel bilgilerine de özen gösterin. İzin almadan fotoğraf etiketlemeyin. Kişisel bilgilerini  dünyayla paylaşmayın. Herkesin mahremiyet hakkı vardır ve bunu korumak sizin sorumluluğunuzdadır.

• Çevrimiçi ortamlarda tanımadığınız hiçkimseye güvenmeyin. Hatta arkadaşlarınız  tarafından onlara ait olduğu onaylanmamış ama arkadaşınızmış gibi görünen sahte hesaplara şüphe ile yaklaşın.

• Lokasyon bazlı paylaşımlar yapmayın.

• İnsanlar sosyal mecralar da göründüğü gibi değildir. Kimseye güvenmeyin

• Zorbaları engelleyin.

Kas

4/A sınıfı e-twinning kapsamındaki geleneksel sokak oyunları projesiyle unutulmuş oyunları tekrar gün yüzüne çıkartıyor.

Sınıf öğretmenleri Ayla Akhan bu proje ile öğrencilerinin okula daha istekli geldiklerini belirtti.

Bu proje kapsamında öğrenciler beden eğitimi ve oyun derslerinde gönüllerince oynayıp eğleniyorlar.

Kas

Okulumuzda Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV) ´i anmak için Mevlid-i Nebi Etkinlikleri düzenlendi.Başta din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz Zeynep Betül Arpa ve tüm öğretmenlerimizin katıkısıyla hazırlanan program çocuklar ve veliler tarafından da beğenildi. İlahi ve şiirlerle Peygamber Efendimiz´in Dünya´ya gelişi büyük bir sevinçle kutlandı.